Hirdetések


Az élet Oszakában: Étel, szórakozás és történelem

2020. Július 25. 495

Sokszor utalnak Oszakára úgy, mint Japán “Második Városa”, azonban itt élni teljesen eltérő, mint Tokióban. Sokan egy kicsit “darabos” helyként jellemzik Oszakát, ugyanakkor rengeteg szórakozási lehetőség és vitathatatlanul a legfinomabb ételek találhatóak itt. Annyira különleges a város, hogy még saját dialektusa is van, amit Osaka-ben-nek hívnak. Másik előnye, hogy Kyoto, Kobe és Nara városa is kb. egy órás vonatúttal elérhető.


Összeállítottam egy rövid útmutató, arról, miért is érdemes Osakában élni.


A város felfedezése


1. Egynapos kirándulások


Ahogy már korábban említettem, Kyoto, Kobe és Nara között félúton helyezkedik el, aminek köszönhetően nagyszerű kiépült a közlekedési hálózata. Épp, ahogyan Oszaka, ezek a városok is különlegesek a maguk nemében, megéri felfedezni mindegyiket.


2. Universal Studios Japan


Azoknak, akik egy kis szünetet szeretnének tartani a tanulásban és szórakoznának egy keveset, azoknak az Universal Studiost feltétlenül ajánlom. Az egyik legjobb dolog, hogy az Universal Cool Japan az év jelentős részében üzemel, ahol a kedvenc animéink táraságában szórakozhatunk. Különösen ajánlom az Attack on Titan XR ride-ot.


3. Osaka Aquarium


A helyi akváriumban hemzsegnek a tenger gyönyörű teremtményei. A leglélegzetelállítóbb élőlény ami megtalálható itt az a két cetcápa, én személy szerint még az aranyos, foltos kerti angolnákat is nagyon szeretem.


4. Osaka palota és park


Ennek a palotának a 16. században igen fontos szerepe jutott Japán egyesülésében. Az épület nagyrészén felújítást végeznek, mert az évek során a tüzek, támadások és bombázások következtében jelentős károk keletkeztek, ennek ellenére is az épület maga csodálatos. Ráadásul egy fantasztikus múzeum is található itt, ahol körbejárva, a történelemről is többet megtudhatunk. A palota egy több mint 16 hektáros parkban fekszik, amely remek hely sétákhoz és futásra, ha az ember Oszakában él.


5. Amerikamura


A környék tömve van kávézókkal, bolhapiacokkal és butikokkal. Ezt nevezhetnénk Oszaka Harajukujának, de talán ez még annál is jobb. Érdemes egy egész napot szánni a környék megismerésére, sokkalta inkább megéri bejárni, mint olvasni róla az útikönyvek leírásait. Szerezzünk saját benyomásokat!


6. Koya-hegy


A Koya-hegyen több mint 100 templom található. Ha hétvégi kirándulást tervezel, némi pénzért cserébe akár éjszakázhatsz az egyik templomban is, így részt vehetsz a reggeli imádságon, mielőtt elfogyasztanál egy csodálatos vegán reggelit a szerzetesekkel.


Étel és ital


8. Dotonbori


Semmilyen Oszakáról írt lista nem lehet teljes a Dotonbori nélkül. Ez kell, hogy legyen az első hely, amit a városba érkezésed után meglátogatsz. A csatorna környéke tömve van éttermekkel és utcai étkezdékkel, amelyek a helyi specialitásokat, többek között tekoyakit, rákot és oszakai okonomiyaki-t árusítanak. A hely egyben a város éjszakai életének központja is. Itt biztosan nem fogsz éhezni vagy unatkozni.


9. Giracha Kávézó


Nishi Ward-ban található. Ez az apró, gyönyörű kávézó egyben egy karékpárbolt is. A tulajdonos rettenetesen kedves és nyílt gondolkozású. Mindig szívesen beszélget el az ide betérőkkel, kiváló alkalom lehet a nyelvgyakorlásra.


10. Okonomiyaki Chitose


Ha még nem volt alkalma Dotonbori-ban kipróbálni az összes Osaka finomságot, akkor ez a legjobb alternatíva a helyi okonomiyaki megkóstolására. Ez az egyik legnépszerűbb hely, ezért érdemes előre asztalt foglalni.


11. Granknot kávé


Amerikamura-tól nem messze van egy nagyszerű kávézó, ahol megállva és rövid szünetet tartva meg tudjuk tapasztalni a környék atmoszféráját. A vendéglő kellemes környezetet és válogatott ínyencségeket kínál a világ minden tájáról. Tanulásra is kitűnően alkalmas, ha már meguntuk a könyvtárakat vagy az otthonunkat.


12. Miért fogod imádni az itteni életet?


Oszakában élni egyedi élményt nyújt, ami által egyszerre ismerhetjük meg Japánt és rengeteg szórakozásban is lehet részünk. A helyiek könnyed hozzáállása, ránk is hamar átragadhat, ami egyszerűvé teszi az itteni diákok mindennapjait is. Talán a helyi akcentus az elején zavarólag hathat, azonban ezt hamar meg lehet szokni, azt követően pedig rengeteg lehetőséged fog nyílni, hogy a tudásodat helyiekkel, táraságban kamatoztasd.


Az étel a másik kulcsfontosságú érv, hogy Oszakában éljen az ember. Bár minden város ezt állítja magáról Japán szerte, azonban ebben a városban számtalan unikális ételkülönlegesség van, akár minden este kipróbálhatunk valami újat.


Dotonboriba, Nambaba és más híresebb körzetekbe, bármikor betérhetünk, ha egy kis éjszakai élethez és szórakozáshoz támadna kedvünk.


A város bájos mivolta és kreatív hangulata évek óta csábítja a művészeket, az írókat, más alkotókat. Az itteni utcai művészet jelenségét érdemes tüzetesebben is tanulmányozni és bejárni a város eldugott zugait, rejtett művészeti alkotások után kutatva.


Legvégül, a város központi mivoltából adódik, hogy könnyen elérhető az ország számos pontjáról. Saját nemzetközi reptérrel rendelkezik és a belföldi járatok segítségével a vidék is egyszerűen megközelíthető. Mindegy, hogy a hegyekbe vágyunk, másik nagyvárosokba vagy spirituális élményre Kyoto közelében egyik sem jelent akadályt.Illusztráció: pakutaso

Érdekes bejegyzések


2020. Augusztus 03.

Shodō – a japán szépírás művészete

2020. Augusztus 01.

7 Érv, hogy miért menj ki Japánba tanulni

2020. Augusztus 01.

Hogyan dolgozz Japánban diploma nélkül

2020. Augusztus 01.

Miért gyere júliusban Japánba?

2020. Augusztus 01.

Japán szaké – az ízek rejtett világa

2020. Július 30.

Hogyan tanulj meg japánul a Netflix segítségével

2020. Július 30.

Japán szavak, amikre szükséged lesz, hogy lakást tudj bérelni Japánban

2020. Július 25.

Az élet Oszakában: Étel, szórakozás és történelem

2020. Július 25.

Tanuljunk japánul az animékből: Hasznos?

2020. Július 24.

Japán ételek, amiket muszáj kipróbálnod

2020. Július 23.

Sama, san, kun, chan: A japán udvariasság

2020. Július 23.

Amit érdemes tudni a japán földrengésekről

2020. Július 23.

Lakásdíjak Japánban

2020. Július 23.

Zaibatsu és "Keiretsu" – Értsük meg Japán vállalati csoportjait

2020. Július 23.

Japán buborékgazdasága az 1980-as években

2020. Július 23.

Miért viselnek a japánok maszkot: Vessünk egy pillantást az egészségre, az etikettre és a kultúrára

2020. Július 23.

Rövid bepillantás a japán anime történetébe

© 2020 animefilmek.hu - animék, japán nyelv és kultúra, ingyenes tanulás és információk Japánról magyarul