Hirdetések


Hogyan tanulj meg japánul a Netflix segítségével

2020. Július 30. 443

Ha nyelvtanulásra keresel új módot, most állj meg! Nincs másra szükséged, mint a Netflix előfizetésedre. Akár Japánban élsz, akár nem, jó pár olyan műsort találhatsz a közismert videószolgáltató appján, amelyek fejleszthetik a Japán nyelv hallás utáni feldolgozását, szókincsét, nyelvtanát, és általános megértését, hogyan is működik a nyelv a való életben.


Olvass tovább és nézz rá a következő ajánlatok valamelyikére, hogy fejleszd a japánod!


Sorozatok


1. Terrace House


Ez a híres valóságshow 6 fiatal életét mutatja be, akik egy házban, közösen élnek. A nézők láthatják, hogy a szereplők mivel töltik mindennapjaikat, és hogyan alakítják ki egymás között a személyes kapcsolataikat… legyen az akár jó, akár rossz. A műsort nincs előre megírva, és többnyire hétköznapi, fiatalos szlenget hallhatsz benne.


A hivatalos Terrace House YouTube csatornán találhatsz kivágott jeleneteket is, amelyeket érdemes hallgatnod, ha természetes, hétköznapi beszélgetéseket szeretnél felirat nélkül követni. Ha profibbnak tartod magad, hallgass bele a Ryota Yamasato (a műsorban Yamachan) által kommentált részekbe is!


2. Ainori


Az Ainori első megjelenését 1999-re tehetjük, és hamar közkedveltté vált a japánok körében. A Netflix 2017-ben újraindította a showt, tehát jelenleg csak 3 évad érhető el ebből. A műsor hét idegenről szól, akik a világ különböző pontjaira utaznak egy rózsaszín furgonban. Az emberek célja, hogy megtalálják a szerelmet versenytársaik között, kinyilvánítsák ezt, majd együtt hazatérjenek Japánba. Utazás közben különböző feladatokat kell teljesíteniük, amik főként az aktuális helyszín megismerésére irányulnak, tehát a műsor félig társkereső, félig úti beszámoló.


A Terrace Househoz hasonlóan, ebben a showban is bőven akad hétköznapi bárbeszéd, amikből tanulhatsz japánul.


3. Midnight Diner


A sorozat középpontjában egy tokiói étterem áll, ami csak éjfél és reggel 7 között tart nyitva. A történetet a vendégek építik fel, akik étkezés közben számolnak be az általuk átélt élményekről. Minden egyes részben egy új vendég érkezik, aki előadja a saját történetét. A show érdekes és szórakoztató is egyben, sőt nagyszerű lehetőség a hétköznapi japán nyelv megtanulására is.


4. Aggretsuko


Elképzelhető, hogy erre a műsorra is azt hiszed, hogy csak egy újabb, cuki sorozat Sanrioból. De ne hagyd, hogy a főszereplő, Retsuko, kawaii (aranyos) vörös panda feje átverjen! Ő egy 25 éves irodai munkás, egy szexista főnökkel, és stresszlevezetésképp éjszakánként heavy metalt énekel egy karaoke bárban.


A sorozat érdekes bepillantást enged a japán munkáskultúrába, valamint a nők számára, a munkaerőpiacon felmerülő problémákba.


Filmek


5. Ghibli filmek


Ha nem Japánban, vagy Észak-Amerikában élsz, van hozzáférésed 21 Ghibli filmhez a Netflixen. Ezeknek a filmeknek a nyelvezete általában nehezen követhető, ezért ez már nagyobb kihívás a tanulásban. Olvasd el cikkünket, hogy többet megtudhass a filmekről, amelyek elérhetsz, valamint a Go! Go! Nihon csapat által, Ghibli kezdőknek ajánlott felvételekről.


6. Your Name


Hamar megérted majd, hogy miért lett kasszasiker ez az anime 2016-ban, Ázsiában. Egy gyönyörűen animált, a romantika, a vígjáték, és a dráma között tökéletesen balanszírozott filmről beszélek. A film megnézésén kívül, még a film zenéit is meghallgathatod, hogy megtanuld azok szövegét!


Illusztráció: pakusato

Érdekes bejegyzések


2020. Augusztus 03.

Shodō – a japán szépírás művészete

2020. Augusztus 01.

7 Érv, hogy miért menj ki Japánba tanulni

2020. Augusztus 01.

Hogyan dolgozz Japánban diploma nélkül

2020. Augusztus 01.

Miért gyere júliusban Japánba?

2020. Augusztus 01.

Japán szaké – az ízek rejtett világa

2020. Július 30.

Hogyan tanulj meg japánul a Netflix segítségével

2020. Július 30.

Japán szavak, amikre szükséged lesz, hogy lakást tudj bérelni Japánban

2020. Július 25.

Az élet Oszakában: Étel, szórakozás és történelem

2020. Július 25.

Tanuljunk japánul az animékből: Hasznos?

2020. Július 24.

Japán ételek, amiket muszáj kipróbálnod

2020. Július 23.

Sama, san, kun, chan: A japán udvariasság

2020. Július 23.

Amit érdemes tudni a japán földrengésekről

2020. Július 23.

Lakásdíjak Japánban

2020. Július 23.

Zaibatsu és "Keiretsu" – Értsük meg Japán vállalati csoportjait

2020. Július 23.

Japán buborékgazdasága az 1980-as években

2020. Július 23.

Miért viselnek a japánok maszkot: Vessünk egy pillantást az egészségre, az etikettre és a kultúrára

2020. Július 23.

Rövid bepillantás a japán anime történetébe

© 2020 animefilmek.hu - animék, japán nyelv és kultúra, ingyenes tanulás és információk Japánról magyarul