Hirdetések


Miért gyere júliusban Japánba?

2020. Augusztus 01. 454

A japán nyarak hírhedten melegek és fülledtek, de ennek ellenére számtalan indok szól amellett, hogy miért éri meg Japánban tölteni a júliust. Nyári fesztiválok, nyári ételek, és lehetőség, hogy magadba szívd a természetet – és ezek nem is a legjobbak! Olvass tovább, hogy még többet megtudj!


1. Éld át a matsurit🇯🇵 🇯🇵 🇯🇵


Egy japán utazás sem lehet teljes a fesztiválok nélkül, de hál istennek, aki Japánban tölti a nyarat, annak bőven kijut a fesztiválélményből, vagyis matsuriból (祭)! Egy tipikus japán fesztivál része például a Bon Odori (盆踊り), vagy bon tánc, a tűzijátékok és sok minden más, amit yukata (浴衣) viselés közben megtapasztalhatsz – a yukata nyári viselet, amely hétköznapibb és könnyedebb a kimononál (着物).


A legnagyobb nyári fesztiválok közé tartozik a Gion matsuri, Kiotóban, a Tenjin matsuri, Osakában, és a Nebuta matsuri, Aomoriban. Ha inkább táncos típus vagy, menj el az Awa Odorik (阿波踊り) egyikére, amelyeket körös-körül megtalálhatsz Japánban. Tokió legnagyobb Awa Odorija a Koenji, ahol több, mint 10,000 táncos árasztja el az utcákat, hogy elkápráztassák a bámészkodókat.


A kevésbé szokványos fesztiválok közé tartoznak, az évente megrendezésre kerülő Pikachu Outbreak, Yokohamában, és a Fuji Rock, valamint a Summer Sonic zenei fesztiválok.


2. Egyél nyári ételeket


Japánban a hőmérséklettel együtt nő a kakigori (かき氷) fogyasztásának a mértéke is. Ez a jégkása szerű édesség elképesztően populáris Japánban, a melegebb időszakokban. Összetételét zúzott jég, szirup és édesítő alkotja. Izgalmasabb verzióiban változatos feltéteket is megkóstolhatunk, mint a vörösbab, gyümölcsök és dango (édes, rizsből formázott golyó).


Egy másik népszerű és mókás nyári kaja a nagashi sōmen. A sōmen vékony, lisztből készült tészta és a nagashi sōmen, pedig ennek a tésztának, egy bambusz vízicsúzdán, evőpálcikával, haladás közben való elkapását jelenti. De kérhetsz sima soment is az éttermekben, ha nem akarod kihalászni az ebédedet!


Ezeken kívül igen népszerű még a dinnye, a grillezett édesvízi hal, és egy hideg ramen leves, amelyet a hiyashi chuka (冷やし中華) névre kereszteltek.


3. Igyál a sörkertekben és egyél a BBQ-kon


A sörkertek mindenhol nyáron mindenhol felbukkannak Japánban, különösen plázák tetején és parkokban és általában BBQ vagy ételstandok kísérik őket. Gyakran járnak ide nagyobb csoportok enni és all-you-can inni (飲み放題, nomihōdai). Üdítő és ízletes, tehát ezt mindenkinek ki kell próbálnia, aki Japánba jön nyáron.


4. Mászd meg a Fuji hegyet


Japán szeretett és híres ikonjának megmászási időszaka általában Júliusban kezdődik és szeptember elején ér véget. Ez az időszak a legkedvezőbb és a legbiztonságosabb, hiszen ekkor az összes hegyvidéki létesítmény kinyit, ráadásul melegebb is van.


5. Látogasd meg Hokkaidót


Igaz ez az északi terület elsősorban gyönyörű havas tájaiért ismert, de télen elviselhetetlen azok számára, akik nem bírják a hideget. De ha nyáron mész, kellemes hőmérséklet és a túrázáshoz kiváló körülmények fogadnak. Hokkaidót lenyűgöző levendula mezőiről is ismerheted.


6. Csobbanj egyet


Nem túl meglepő, hogy Japánnak gyönyörű tengerpartjai vannak. Ott van például Okinawa, ahol a legjobb helyeket találhatod a pancsoláshoz. Tokióban ugyan nem találsz olyan ősi strandokat, mint Okinawában, de ha kicsit feljebb utazol Izu félszigetére, biztos lehetsz benne, hogy nem fogsz csalódni a vízközeli kínálatban. Ha nem akarsz ennyire kiutazni, hogy vízközelben legyél, látogasd meg valamelyik szuper mókás japán víziparkot. A leghíresebbek, Yomiuri Land, Toshimaen, és a Spa Resort Hawaiians.


Arra figyelj, hogy egy csomó strand és vízipark megtagadja tőled a belépést, ha van tetoválásod, úgyhogy jobb, ha megnézed a weblapjukat, mielőtt elindulsz. Ha varrattál már magadra, ezeken a helyeken el kell magad takarnod.


7. Készülj fel a JLPT-re


Ha júliusban érkezel Japánba, 6 hónapod lesz felkészülni a téli (decemberi) JLPT vizsgára. Ha több időre van szükséged, akkor pedig 1 teljes éved lesz felkészülni a nyári JLPT-re. Japánban tanulni japánul jobban felkészít a vizsgára, hiszen folyamatosan az életed része lesz a nyelv, nem csak az iskolában, de a mindennapi életben is.


Illusztráció: pakutaso

Érdekes bejegyzések


2020. Augusztus 03.

Shodō – a japán szépírás művészete

2020. Augusztus 01.

7 Érv, hogy miért menj ki Japánba tanulni

2020. Augusztus 01.

Hogyan dolgozz Japánban diploma nélkül

2020. Augusztus 01.

Miért gyere júliusban Japánba?

2020. Augusztus 01.

Japán szaké – az ízek rejtett világa

2020. Július 30.

Hogyan tanulj meg japánul a Netflix segítségével

2020. Július 30.

Japán szavak, amikre szükséged lesz, hogy lakást tudj bérelni Japánban

2020. Július 25.

Az élet Oszakában: Étel, szórakozás és történelem

2020. Július 25.

Tanuljunk japánul az animékből: Hasznos?

2020. Július 24.

Japán ételek, amiket muszáj kipróbálnod

2020. Július 23.

Sama, san, kun, chan: A japán udvariasság

2020. Július 23.

Amit érdemes tudni a japán földrengésekről

2020. Július 23.

Lakásdíjak Japánban

2020. Július 23.

Zaibatsu és "Keiretsu" – Értsük meg Japán vállalati csoportjait

2020. Július 23.

Japán buborékgazdasága az 1980-as években

2020. Július 23.

Miért viselnek a japánok maszkot: Vessünk egy pillantást az egészségre, az etikettre és a kultúrára

2020. Július 23.

Rövid bepillantás a japán anime történetébe

© 2020 animefilmek.hu - animék, japán nyelv és kultúra, ingyenes tanulás és információk Japánról magyarul